tiistai 4. tammikuuta 2011

Tavoitteista totta Liikussa

Tästä se nyt lähtee, bästa damer och herrar! Joulukuun ajan rummuttelimme hullun lailla ilosanomaa, että tulkaa oi kaikki kansa, tulkaa ja antakaa meidän toteuttaa kaikkein hartaimmat haaveenne. Tai ainakin ne kuntoiluun ja painonhallintaan liittyvät toiveet.

Haimme projektiimme sopivia ihmisiä oululaisen paikallislehden mainoksin, Facebook-huuteluin sekä kaikkivoivan puskaradion välityksellä. Sanoma oli simppeli: Kun kerrot meille, miksi juuri sinä olet mielestäsi oikeutettu pääsemään elämäsi kuntoon tai muutoin saavuttamaan haluamasi tavoitteet, teemme sen mahdolliseksi kahdelle hakijalle, jotka hakemuksellaan räjäyttävät tajuntamme. Niin, ja teemme sen vieläpä ilmaiseksi.

Hakemuksia tulvi meille Liikkuun joulukuun loppuun mennessä yli viisikymmentä kappaletta. Meitä lähestyivät ihmiset mitä erilaisimmista elämäntilanteista: kuka halusi pudottaa painoa kymmenen prosenttia elinpainostaan, kuka juosta maratonin tai ajaa poroilla kilpaa... Seassa oli myös uutta puhtia hakevia yksinhuoltajaäitejä, liikunnan ilon kadottaneita keski-ikäistyviä entisiä himourheilijoita sekä muutama traaginenkin ihmiskohtalo. Kaikki kuitenkin olivat yhtä mieltä: Tästä on suunta vain ylös. Mutta siinä tarvitaan apua.

Valitsepas tuosta nyt sitten kaksi henkilöä, jotka parhaiten sopisivat projektiin muuttujiksi. Niinpä pitkän ja piinaavan pohdinnan jälkeen päätimme - reiluja kun olemme - ottaa hankkeeseen mukaan kahden sijasta neljä henkilöä. Kaksi miestä, kaksi naista. Reilu peli.

Homman nimi on siis tämä: nämä neljä valittua kertovat meille, mitä he haluavat saavuttaa kroppansa, kuntonsa ja terveytensä suhteen. Tavoitteiden toteuttamiseksi Liikku tarjoaa näille neljälle henkilölle neljäksi kuukaudeksi - huhtikuun loppuun asti - kaikki tavoitteen saavuttamiseen tarvittavat herkut, kuten personal trainerit, yksilöllisesti laaditut kuntoiluohjelmat, erilaiset mittaukset ja testaukset, ravitsemustietoa... Mitä ikinä tarvitaankaan, meiltä se löytyy!

Tällainen projekti on ensimmäinen laatuaan meillä Liikussa, joten myös me teemme kaikkemme ja olemme kaikki peukut sataprosenttisesti pystyssä, että huhtikuun loppuun mennessä meillä on neljä muskettisoturia elämänsä kunnossa, täynnä intoa, voimaa ja hyvää oloa.

Voiko sen parempaa maksua oikeastaan edes toivoa?

Kokelaiden matkaa seurataan tässä blogissa ja Liikun Facebook-ryhmässä ensimmäisistä varovaisista askelista loppumetrien vahvoihin harppauksiin. Tavoitteemme on jakaa arvokasta tietoa myös teille lukijoille, jotta pääsette uuden vuoden kunniaksi uuteen elämään kiinni heti kättelyssä. Että jääkäähän seuraamme!

Ei kommentteja: