keskiviikko 12. tammikuuta 2011

The point of no return


Arpa on heitetty! Rohkeat kokelaamme saapuivat viime viikolla ensimmäisillee treeneille. Toistaiseksi ollaan vuodatettu ainoastaan hikeä: kuukausiohjelmat on rakennettu alkamaan kevyesti, kiristyen viikko viikolta lisäämällä painoja ja lyhentämällä palautuksia, kunnes neljännen viikon kohdalla on aika heittää kuormaa tuntuvasti vähemmäksi - tarkoitus ei ole ajaa koko porukkaa burnoutiin ja ylikuntoon heti ensimmäisen kuukauden aikana.

Tässäpä siis ihmeteltäväksi kahden ensimmäisen viikon toimintasuunnitelmat: 
 
1 viikko - Tutustumista

Johanna käy salilla kolme kertaa tutustumassa laitteisiin ja hakemaan ensimmäisiä hikipisaroita pintaan. Tämän lisäksi hän käy lauantaina tunnin kävelyllä sykkeellä 125-130.

Myös Marjo on ottanut ensimmäisen viikon tutustumisen kannalta. Kolmen salitreenin lisäksi ohjelmassa on reippaita kävelylenkkejä koiran kanssa. Kolmella lenkillä Marjo pääsee jo hyvään alkuun.

Pauli on salin puolella kokenut mies, joten puntteihin tartutaan kyselemättä. Salille hän ehtii kolme kertaa, minkä lisäksi viikonloppuna poltetaan lain valvojan uumalta viimeisetkin pehmeyden rippeet pitkällä lenkillä koiran kanssa. Kestoa tällaisella lenkillä saa olla tunnista puoleentoista.

Henry eli Henkka kantaa kortensa kekoon maailman pelastamisessa polkemalla työmatkansa – kymmenen kilometriä suuntaansa! Olemme Liikkuttuneita Henryn jaloudesta. Niinpä aerobisen puolen ollessa kunnossa, suuntaa Henkka salille kolme kertaa viikossa patterityyppisen harjoittelun pariin.

2 viikko - Vauhti kiihtyy!

Johanna käy salilla kolme kertaa. Luvassa on laitteessa tiukkoja sarjoja periaatteella kolme kertaa kaksitoista. Näin aletaan päästä tekemisen makuun. Varsinaisen voimaharjoittelun jälkeen vuorossa on vähintään kahdenkymmenen minuutin kävely. Viikon aikana on tarkoitus käydä kolmeen otteeseen kävelyllä niin, että tuntee kävelleensä – eli reipasta kävelyä vähintään tunnin verran.

Marjo pusertaa salin puolella viidentoista toiston sarjoja. Yhdistettynä aerobisiin lenkkeihin lämmittelylaitteilla saadaan aikaiseksi tehokkaasti rasvaa polttava ja kroppaa kiinteyttävä kokonaisuus. Salilla ehditään käydä kahdesti viikossa, jolloin treeni on helppo jakaa erikseen ylä- ja alakropan harjoituksiin. Tämän lisäksi kahdesti viikossa on tarjolla vaihtelevia aerobisia harjoituksia crosstrainerilla, juoksumatolla ja kuntopyörällä. Ohjelmassa on myös tutustumista terveelliseen ja monipuoliseen ravitsemukseen.

Pauli mättää lisää painoja tankoon niin että heikompia hirvittää. Lihasmassaa ja voimaa ei kasvateta pölyjä pyyhkimällä. Kovaa ajoa, ystävät hyvät. Kovaa. Ajoa.

Henkka puolestaan jatkaa samalla linjalla kuin ensimmäisellä viikolla. Salille hän joutaa kahteen otteeseen, mutta myös Henkan tankoihin lapetaan lisää painoa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Olisi ihan mukavaa, jos projektiin osallistuvista olisi pieni esittely, esim. ihan vaikka vain ikä ja ammatti ja liikuntahistoriasta jotain...vaikka muuten haluaisivatkin pysyä anonyymeina...

johanna kirjoitti...

Moikka!

Kyllä niitä varmaan tulee..Olen yksi projektiin valittu ja aloitin melkein nollasta..

Tavoitteista Totta! kirjoitti...

Juurikin näin, eli tulossa on! Varmaan jo keskiviikkona, kun on suoritettu InBody-mittaukset koko poppoolle! :)

Unknown kirjoitti...

Siinähän tuo "komea" totuus sitten selviää mittauksissa omalta osaltani X/

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna sen sitten tietää paljonko sitä rasvaa oikeasti on ja varsinkin sitä vaarallista..