maanantai 14. helmikuuta 2011

Hallittu kaatuminen ja täysiä takaisin treenaamaan!

Liikun perältä löytyvältä venyttely- ja vapaa-alueelta kantautuu keskittynyt puhina. Vihreä t-paita on imaissut itseensä reippaan annoksen miehistä hikeä, kun Henkka harppoo askelkyykkyjä kepin kanssa Personal Trainerin valvovan katseen alla. Takana on kaksikymmentä minuuttia juoksua, ja alkamassa on pieni mutta sitäkin tiukempi kuntopiiriharjoitus.

Kuntopiiri pidetään suhteellisen suppeana nelisen viikkoa sitten sattuneen haaverin takia: monessa mukana oleva Henkka oli luistelukoulun vetäjänä näyttämässä junnuille liikesarjaa spurtti yhdistettynä mahalleen kaatumiseen ja nopeaan ylösnousuun, kun kesken kaatumisen mahassa raksahti. Lääkäri tiesi kyseessä olevan suoran vatsalihaksen revähtymä. Ja toipuminen alkoi.

Kivulias ja pitkän parantumisen vaativa vaiva ei kuitenkaan pahimman kivistyksen laannuttua ole pidätellyt Henkkaa, joka on päättänyt tehdä tavoitteistaan totta. Olon salliessa treenejä jatkettiin, mutta ehdottomasti revähtymän ehdoilla: ensin varovasti kokeillen, sitten pikkuhiljaa tehoja lisäillen.

Nyt Henkka heiluttelee vihreää kahvakuulaa puolelta toiselle ja kiskaisee väliin hauiskääntöjä. Pienessä kuntopiirissä on kolme liikettä, kolme kierrosta ja viisitoista tiukkaa toistoa. Sykettä pyritään pitämään korkealla, ja treenin päätteeksi maratonille valmistautuva mies päkyttää juoksumatolla vielä toiset kaksikymmentä minuuttia vauhdilla 12 kilometriä tunnissa. Vatsalihasliikkeisiin ei kuitenkaan ole vielä mitään asiaa.

- Maha on kuitenkin koko ajan parempi. Muutamana viime yönä olen pystynyt jo nukkumaan vatsallani, positiivinen Henkka iloitsee.

Ja miksipä ei treenattaisi, kun olo on mitä mainioin.

- Tunnen itsessäni ihan selvän eron. Kovien treenien jälkeen iltaisin väsyttää enemmän, mutta toisaalta päivisin on paljon energisempi olo. Tuntuu, että koko kehonkuva on muuttunut ja koordinaatio parantunut, että joka askeleella en lyö päätä seinään, Henkka nauraa.

Kovat treenit ovat tuottaneet jo myös fyysisiä muutoksia: painoa on pudonnut nelisen kiloa, eivätkä lihakset kipeydy enää seuraavana ja sitä seuraavana päivänä samalla tavalla, kuin aloitellessa.

- Alussa olin treenien jälkeen erittäin kiitollinen automaattivaihteisesta autosta, mutta nyt on kyllä erittäin siisti fiilis. Edistymistä on selvästi tapahtunut, Henkka kiteyttää.

1 kommentti:

johanna kirjoitti...

Mittaus oli sekä hyvä että huono..Tavoite ei ihan täyttynyt, mutta täytyy olla tyytyväinen tulokseen, koska pitkä sairastelu sotki pelin..Mutta koska olen tavoitehakuinen olen siis pettynyt.Parasta on kuitenkin se, että olen aloittanut ja päässyt näin pitkälle, ja löytänyt salin, jossa on mahtavaa harjoitella..Matka jatkuu..elokuussa seuraavan kerran testaan edistymisen..